loader image

Meny

Webbyrå WordPress

WordPress-
Utveckling.

Inom vår webbyrå har vi jobbat med WordPress sedan 2014. Vi bygger modulära, skalbara och långsiktigt hållbara lösningar.

Det får du med vår WordPress-webbyrå

Camido Webbyrå har arbetat med WordPress sedan version 3.7, en version som var aktuell år 2014. Sedan dess har vi hjälpt kunder och digitala byråer med webbutveckling och WordPress-lösningar. Vi hjälper allt från startups till större föreningar.

Inom vår webbyrå erbjuder vi förutom anpassad WordPress-utveckling även kringliggande tjänster. Söker ni en webbyrå som kan kombinera WordPress med t.ex. webbdesign, WooCommerce, integrationer, intranät och sökmotoroptimering har ni hamnat helt rätt!

Vår process för att bygga webbplatser

Förutom den tekniska kompetensen inom WordPress och webbutveckling, kännetecknas vår webbyrå av långvariga kundrelationer och positiva recensioner. Tack vare de processer vi byggt upp över tid, kan vi leverera, vidareutveckla och underhålla de tekniska lösningar som vi tagit fram.

Kort sammanfattat genomgår ett WordPress-projekt 4 faser; Discovery, UX, Visual Design, Leverans och Underhåll.

Det utmärker vår webbyrå

När vi utvecklar webbplatser i WordPress använder vi en en modulär, långsiktig och hållbar approach. Till det hör att vi bygger egenutvecklade, optimerade teman och använder anpassade inläggstyper på ett smart sätt.

Egenutvecklade teman

Eftersom att vi bygger ett egenutvecklat tema för varje webbplats, kan vi kontrollera varje rad kod som bygger upp webbplatsen. Jämfört med ett traditionellt tema, får vi bättre laddningstider bygger oss en god grund för att kunna optimera webbplatsen även för andra parametrar. Med det sagt har vi även god vana av att arbeta i kommersiella teman och sidbyggare.

Optimering

Förutom att enbart optimera PageSpeed anpassar vi även webbplatserna för Google Lighthouse Performance. Availability, Best Practices, SEO. Läs gärna mer om vår Google Lighthouse-optimering.

Anpassad sidbyggare med moduler

Med ACF Flexible Content bygger vi ett WordPress CMS som är modulärt och ni får en helt anpassad sidbyggare. Alla moduler som vi kodar kan återanvändas av er i CMS:et. Ni kan t.ex. använda modulerna på nytt för att skapa helt egna landningssidor.

Förutom att lägga till moduler, kan ni enkelt ta bort och byta plats på existerande moduler.

Anpassade inläggstyper och temainställningar

I våra projekt använder vi anpassade inläggstyper (custom post types) för information som kan tänkas vara återkommande på webbplatsen – t.ex. medarbetare, recensioner, kontaktuppgifter m.m. Vi skapar egna inläggstyper i WordPress-menyn och förenkla därmed administrationen betydligt. När en medarbetare ska läggas till eller när kontaktuppgifterna för någon ska redigeras kan detta ändras från en enda plats.

I temainställningarna hanterar vi data som t.ex. kontaktuppgifter och vägbeskrivning för organisationen, olika varianter av logotyper och header/footer kod – så att ni enkelt kan ändra all information på webbplatsen utan att behöva kunna koda.

FAQ

Vad kan ni bygga i WordPress?

WordPress utvecklades ursprungligen som en blogg-plattform, men har utvecklats för att stödja andra typer av webbplatser. Vi kan hjälpa er att bygga allt från one-page sidor till större företagswebbplatser, forum, intranät, learning management system och webbutiker. Om er webbplats behöver prata med andra system kan vi även skapa integrationer som på olika sätt förenklar arbetsflöden och processer.

Vi sätter sällan begränsningar på det vi kan bygga utan siktar istället på att tänja de digitala gränserna – med WordPress som grund.

Varför vår webbyrå föredrar WordPress?

WordPress är ett av världens mest använda content management system (CMS) och används exempelvis av aktörer som Sony Music, Walt Disney och till och med Vita Huset. Det finns många anledningar till varför vi valt att specialisera oss på just WordPress, nedan listar vi några av anledningarna:

Användarvänligt CMS – Det är enkelt för kunder och slutanvändare att redigera innehållet (såvida webbplatsen är byggd korrekt).

Tillägg – En anledning till varför WordPress blivit så populärt är för att det finns många utvecklare som bidrar till dess framgång. Det finns därför en sjö av tillägg som kan användas för att vidareutveckla webbplatser.
SEO-vänligt – WordPress ger i grund och botten en SEO-vänlig plattform. Med rätta metoder går det att optimera SEO-betygen ytterligare via t.ex. ren kod, meta beskrivningar och hastighetsoptimering.

Open source – WordPress används kostnadsfritt och är open source, vilket kortfattat innebär att vem som helst har tillgång till källkoden. Våra kunder är inte låsta till ett system utan kan välja att placera sin webbplats på valfritt webbhotell.

Vad bör jag tänka på när jag väljer webbyrå för WordPress?

Det finns självklart många parametrar som styr valet av webbyrå när det kommer till WordPress-utveckling, men som med mycket annat är det viktigt att titta på vad andra tycker. Kika gärna på recensioner från tidigare kunder och bilda er en känsla för företaget.

Ni kan även kika på vilka kompetenser byrån erbjuder. Är ni intresserade av en byrå som främst är inriktade på WordPress-utveckling eller är det viktigare för er med varumärkesutveckling?

Relaterade kundcase.

“Samarbetet med Camido fungerade smidigt och vi hade en bra dialog genom hela processen. Vi är mycket nöjda med både det trevliga samarbetet och med resultatet som ni gärna får kika på!“

Jessica Ernst, BBH Arkitektur & Teknik