loader image

Meny

Underhåll WordPress

Drift &
Underhåll.

Vi tar rutinmässigt hand om WordPress-underhåll för många av våra kunder. Vi är en stabil partner som tar hand om backuper, uppdateringar, monitorering. Varje år genomförs en besiktning av webbplatsen.

Vi underhåller WordPress på ett säkert sätt

Trött på att kontinuerligt underhålla WordPress, ta ta hand om uppdateringar och hålla tummarna för att det går bra? Prata med oss så hjälper vi dig gärna med denna rutinmässiga syssla, så kan du fokusera på roligare saker i din verksamhet.

Vi erbjuder två avtal, Basic och Plus. Prata gärna med våra WordPress-experter så kan vi prata om ett lämpligt serviceavtal. Vi ser till att hålla din WordPress-webbplats säker och funktionell, även när mjukvaran behöver uppdateras.

Underhåll WordPress Basic

Underhåll WordPress Basic är ett lämpligt avtal för t.ex. företags- och presentationswebbar. Vi rekommenderar att alla webbplatser har minst detta avtal för en grundläggande säkerhet.

Sammanfattningsvis gör vi följande:

 • Backup av hemsidan
 • Uppdateringar av WordPress-core
 • Uppdateringar av ev. tema
 • Uppdateringar av plugin
 • Testning av enklare funktionalitet, t.ex. formulär
 • Monitorering av upptid
 • Årlig besiktning av webbplatsen
 • Möjlighet till rabatterad timtaxa

 

Underhåll WordPress Plus

Underhåll WordPress Plus är ett lämpligt avtal för mer avancerade webbplatser. Hit räknas t.ex. webbshoppar (WooCommerce) och webbplatser med viss avancerade funktionalitet (t.ex. språkväxlare, tredjepartsintegrationer). Vi rekommenderar detta avtal för alla webbplatser som är affärskritiska till verksamheten.

Sammanfattningsvis gör vi följande:

 • Backup av hemsidan
 • Uppdateringar av WordPress-core
 • Uppdateringar av ev. tema
 • Uppdateringar av plugin
 • Testning av avancerad funktionalitet
 • Monitorering av upptid
 • Årlig besiktning av webbplatsen
 • Möjlighet till rabatterad timtaxa

FAQ

Hur regelbundet underhåller ni sidan?

Vi ser alltså till att din webbplats kontinuerligt hålls aktuell när det kommer uppdateringar till WordPress-core, plugin och teman. Innan vi genomför uppdateringarna ser vi till att ta en backup av hela webbplatsen, inkl. databasen. Arbetet sker en gång i månaden, vanligtvis i slutet av varje månad.

Vad ingår i den årliga besiktningen?

En gång per år görs en besiktning av din webbplats för att säkerställa att den håller god grundhygien. Besiktningen ligger till grund för fortsatt arbete framåt och presenteras av den som är din kundansvarig. Besiktningen genomförs månad tolv av ditt avtal.

Efter en besiktning får du en skriftlig rapport med muntlig uppföljning med förslag på åtgärder. Åtgärdslistan tidsuppskattas för att du ska känna till omfattningen av arbetet innan vi gör uppdateringarna åt dig. Åtgärderna genomförs för att din webbplats inte ska vara en säkerhetsrisk för dig eller andra.

Kan ni underhålla webbplatser som ni inte utvecklat själva?
För webbplatser som vi själva inte utvecklat men där kunder önskar underhåll, genomför vi först en grundläggande besiktning för att säkerställa att webbplatsen har en god grundhygien. I en besiktning granskar vi detaljer som exempelvis laddningstider, säkerhet, prestanda, felmeddelanden och behov av uppdateringar av WordPress och plugins. Det är ett stort antal punkter som vi tittar på.
Behöver jag underhålla WordPress?

Om det är vi som utvecklat er webbplats kan ni lita på att den är byggd i den senaste versionen av WordPress. Vid lanseringstillfället ser vi till att all all mjukvara och alla plugin aktuella och kompatibla.

WordPress, de plugin som används på webbplatsen och även webbläsare uppdateras med jämna mellanrum. Detta sker för att hålla hemsidorna säkrare och bättre (snabbare, buggfria, snällare mot sökmotorer). Jämför t.ex. Windows/Mac-uppdateringar, eller smartphone-appar som uppdateras på telefonen. Vi rekommenderar att någon hos er organisation är ansvarig för att ta hand om detta även för er webbplats.

Struntar man i det finns det risk att hemsidan inte längre är lika säker, och att saker till slut kan se annorlunda/bristande funktionalitet. Ifall vi tar hand om er webbplats ser vi till att uppdatera WordPress när det är dags och håller all mjukvara kompatibel i framtida versioner.

Hur kan jag teckna ett WordPress serviceavtal?

Vi erbjuder två olika WordPress serviceavtal, Basic och Plus. Kontakta oss på [email protected] för information om vilket paket som passar er. Därefter skickar vi över ett lämpligt serviceavtal där ni kan se vad som ingår.

Relaterade kundcase.

Med facit i hand är vi supernöjda med slutprodukten och fullkomligt trygga i att vi har hittat den samarbetspartnern som kommer kunna stötta oss löpande i vår framtida utveckling av vår e-handel.

Måns Falck, Cajsa Warg