Hem

Kundcase

Om oss

Blogg

Kontakt

Tips för SEO 2020

Ifall du driver en WordPress hemsida, så vet du hur viktigt SEO (Search Engine Optimization eller sökmotoroptimering) är. Problemet är att det som anses som god praxis inom SEO ständigt förändras och utvecklas. Det som du gjorde för ett år sedan anses som föråldrat idag. För att göra saker värre, så har du antagligen viktigare prioriteringar som kräver tid och omtanke – det är lätt att låta SEO falla åt sidan. Du kanske anställde en SEO expert för några år sedan, när du först satte upp din hemsida, men det innebär inte att du följer god praxis idag.

Vi förstår, alla har vi mycket att göra och det finns inte mycket tid för sökmotoroptimering. Men vi gissar också att SEO är något som du har skrivit någonstans i din ”att-göra-lista”. För att göra detta så lätt som möjligt har vi skapat denna lista på 5 enkla steg för en bättre SEO, inklusive gratis WordPress verktyg – perfekt för en god SEO 2020.

Bygg din sida med hjälp av WordPress

Du kanske redan använder WordPress? Perfekt! WordPress sidor är överlag ganska bra utformade för en grundläggande SEO. Om du redan har en WordPress hemsida kan du se detta som avklarat.

Fixa permalänk-strukturen

En lite irriterande aspekt med WordPress hemsidor är att permalänken, alltså URL:en i webbläsaren, kan se ut så här om du inte gör något åt saken:

http://exempelwebbplats.com/?p=Y

vilket absolut inte är idealt när det kommer till teknisk SEO. För att få ut det mesta av dina undersidor och blogginlägg måste den viktiga texten finnas i permalänken, ungefär så här:

http://exempelwebbplats.com/namnet-på-ditt-inlägg

Det positiva är att inställningen är oerhört enkel att ändra, och förändringen kommer att påverka alla sidor och inlägg, både sådana som du redan skapat och de du skapar vid senare tillfälle. För att ändra inställningen, klicka på Inställningar från din WordPress-dashboard, klicka på Permalänkar, och välj sedan alternativet Inläggsnamn.

Använder Header taggar

Google letar efter H2 och H3 taggar för att förstå innehållet och strukturen av en hemsida, så se till att använda dessa. H1 taggen skall användas för namnet på din sida alternativt ditt inlägg, medan H2 taggar används för underrubriker, H3 används om fler rubriker än så krävs, osv. Håll rubrikerna korta, relevanta och använd de både för att strukturera ditt innehåll och för att lägga till viktiga nyckelord på sidan.

Använd Google Search Console

Tidigare känt som Google Webmaster Tools, är Google Search Console ett måste för någon som använder WordPress. På denna plats kommer Google informera dig om några problem som skett under inläsningen av din hemsida, åtkomsten till ditt innehåll eller något annat som är fel. Här får du också information om hur besökare hamnar på din sida, inkl. de nyckelord som använts.

Gör din hemsida snabbare

Laddningstider kan ha en markant inverkan på hur lyckosam din hemsida är, både från ett affärsperspektiv men också SEO-ranking. Även här har Google ett verktyg som kallas PageSpeed Insights. Genom att använda verktyget får du ett betyg för hastigheten, och även tips på hur du skulle kunna förbättra den.

För dig som inte har mycket tid

Genom att använda de tips som beskrivs i detta inlägg är du på god väg för att optimera din sida för sökmotorer. Självklart finns det många fler avancerade metoder för att optimera sin sida, men om du inte har mycket tid att lägga på SEO kommer dessa tips att ta dig väldigt långt.

//Camido