loader image

Meny

Lundsbrunn

I Västra Götaland finner vi tätorten Lundsbrunn. På deras nya webbplatsen Lundsbrunn.nu kan vi hitta information om pågående event, sevärdheter och få en inblick i Lundsbrunns historia. I detta case kan du läsa om hur vi använt oss av anpassade inläggstyper, ajax-filtrering och villkorsstyrd formatering för att visa innehållet på ett smart och flexibelt sätt.

Leverans

  • Figma till WordPress
  • Egenutvecklat tema
  • Villkorsstyrd formatering
  • Google Maps-anpassning

Äventyret på Lundsbrunn börjar redan på webbens startsida. Under den första fliken Evenemang, finnar vi alla Evenemang (inläggstyp) som publicerats av admin. Besökaren kan med ajax-filtreringen smidigt bläddra bland kategorierna för att hitta något som passar. Ett evenemang kan tillhöra fler en eller kategorier, men huvudkategorin styr färgen på kortet. Under Om oss-sidan hittar vi två av evenemangen. Här har admin valet att helt enkelt visa de 2 senaste publicerade evenemangen, eller fritt välja vilka 2 evenemang som ska visas.

Under den andra fliken Se & Uppleva, finner vi ett urval av alla Föreningar (inläggstyp). Samtliga föreningar hittar vi under sidan Företag/Förening, men under fliken på startsidan kan admin välja att lyfta fram specifika föreningar genom en enkel inställning i backend. Admin har även möjlighet att skriva in koordinater för en förening, vilket resulterar i att besökaren kan hitta föreningen på den anpassade Google Maps-kartan.

I mobilversionen av designen såg vi även att bakgrunden till mobilmenyn kan variera, så vi har gett admin valet att själv kunna bestämma om bakgrunden för mobilmenyn ska vara en färg eller en bild, detta kan bestämmas enskilt för varje sida.

Webbplatsen är uppbyggd modulärt med ACF Flexible Content. I CMS:et kan kunden byta plats på moduler, ta bort moduler och även lägga till moduler på vilka sidor som helst. Kunden får alltså en flexibel sidbyggare som kan användas för att t ex skapa helt egna landningssidor.

Webbplatsen uppvisar goda resultat hos Lighthouse. 9 september 2022 fick vi följande resultat för Lundsbrunn.nu: Performance 100, Accessbility 97, Best Practices 92, SEO 92.