Hem

Kundcase

Om oss

Blogg

Kontakt

BBH Arkitektur & Teknik

Får Stockholm att rulla

Kund

BBH Arkitektur & Teknik Aktiebolag

Bransch

Arkitektverksamhet

År

2021

Arbete

UX & UI
PHP och Javascript
Videoredigering
Content

Uppdraget

BBH Arkitektur & Teknik bidrar till att göra kollektivtrafiken attraktiv och det byggda samhället tillgängligt för alla. Arkitektfirman är en central pjäs inom samhällsbyggnad och står bakom flera av Sveriges största fordons- och underhållsanläggningar för kollektivtrafik. Företaget medverkar aktivt i uppbyggnaden av ett hållbart samhälle med inriktning mot tillgänglighet och användbarhet.

Camido fick uppdraget att designa och utveckla en modern webbplats för BBH i samband med företagets 75-årsjublium. I uppgiften ingick att tydligt lyfta fram företagets tjänster, projekt, nyheter och framförallt berättelse.

Slutprodukt

Varje detalj på BBH:s nya webbplats är noga avvägd och genomtänkt. Trots den moderna och minimalistiska designen, används varje element på webbplatsen till att berätta en liten del om företagets historia och dess fokus på hållbarhet. Webbplatsens layout är kreativ och aningen våghalsig, då linjer och element inte följer bestämda strukturer - åtminstone inte på ett uppenbart sätt. UX-arbetet resulterade i en unikt designad webbplats, i harmoni med företagets karaktär och dess målgrupp.

Utöver designen lade vi krut på att få till en smidig och lättförståelig navigering. Efter den ihopklippta videon på startsidan, som ger besökaren en känsla över vilka områden BBH verkar inom, får man en kort introduktion till varje del av företaget. Det medför till att besökaren enkelt kan hitta den informationen som söks, vilket område det än handlar om. Förutom att tydligt illustrera vad företaget står för, berättar vi också om företagets tjänster och referensprojekt i en god balans.

Trots webbplatsens uttryckliga färger används i realiteten en ganska smal färgpalett, då den primära, röda färgen är stark och iögonfallande. En ljusare orange nyans har använts som kompletterande färg, vilket fungerar väl både med den röda färgen och brödtextens mörka färg. Som typsnitt har vi använt Tilting Gothic tillsammans med klassiska Poppins, en kombination som gör det behagligt att läsa men som också ger rubriker ett tydligt uttryck.

Samarbetet med Camido fungerade smidigt och vi hade en bra dialog genom hela processen. De var lyhörda för våra önskemål, och hjälpte oss att få fram en ny hemsida som speglar vårt bolag idag, samt gav oss bra rutiner för hur vi kan arbeta vidare med den även framöver.
Vi är mycket nöjda med både det trevliga samarbetet och med resultatet som ni gärna får kika på!

Jessica Ehrnst
VD, BBH Arkitektur & Teknik